Acupunctuur

Home
Acupunctuur
Acupunctuur is een eeuwenoude therapie waarbij door middel van het prikkelen van bepaalde specifieke punten een zodanige invloed wordt uitgeoefend dat het lichaam weer in evenwicht komt. We zien dat dan het van nature aanwezige zelfgenezende vermogen weer in werking treedt en op termijn ook sommige al jaren bestaande klachten langzaam weer kunnen verdwijnen.

Ook is het mogelijk om met acupunctuur mensen van verslavingen af te helpen of pijnklachten te verminderen danwel geheel te laten verdwijnen. Zelfs zó dat bij bepaalde operaties tot 90% minder morfine nodig is indien er acupunctuur voor de pijnstilling gebruikt wordt.
Of het pijn doet?
Over het algemeen prik ik in de oorschelp. Het prikken in het oor kan soms best gevoelig zijn: dit is per persoon verschillend. Overigens beschik ik ook over een laser. Behandeling hiermee is absoluut pijnloos maar in sommige gevallen zijn dan meer behandelingen nodig. De combinatie homeopathie/acupunctuur kan ook zeer zinvol zijn. Hierdoor kan vaak het aantal benodigde acupunctuurbehandelingen verminderd worden.

Voor meer informatie zie: Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging.