BIAmed

Home
BIAmed
Zoals bekend is overgewicht niet gunstig voor de gezondheid.

Sinds een aantal jaren werk ik nu met de BIAmed-methode in combinatie met acupunctuur ter begeleiding van het afvallen. De acupunctuur zorgt voor een optimalisering van de stofwisseling én kan tevens tegelijkertijd andere aanwezige klachten verlichten danwel doen verdwijnen. Het BIAmed-dieet garandeert dat je – ondanks het feit dat je minder calorieën eet – toch alle benodigde “bouwstenen” binnenkrijgt. Tegelijkertijd is de opzet zodanig dat je je lichaam er weer aan went om niet meer dan drie keer per dag te eten én – mede door gerichte adviezen – van een goede samenstelling. Dit wordt eens in de twee weken gecontroleerd middels een “BIAmeting” waarbij de hoeveelheid vet, spierweefsel en water in je lichaam wordt bepaald. Zo blijkt of je op de juiste manier afvalt en kan zonodig het programma bijgesteld worden. Uit onderzoek is gebleken dat er met deze methode maar weinig terugval is na het stoppen met het dieet. Dat is ook logisch want indien je gewicht kwijt bent geraakt door vochtverlies of verlies van spierweefsel zal dat zo snel mogelijk weer aangevuld worden door het lichaam (oftewel: gewichtstoename!) – bij dit dieet gebeurt dat dus niet.

Vanzelfsprekend is voldoende lichaamsbeweging (zoals uitgebeeld door de foto van de paarden hierboven) ook altijd zeer belangrijk – náást een goed uitgebalanceerde voeding. En dat blijft ook daarna nog belangrijk!

Het blijkt dat bij mensen met overgewicht de alvleesklier overprikkeld kan raken en dan teveel insuline gaat produceren. Insuline zorgt ervoor dat glucose de cel ingaat. Op langere termijn worden vervolgens de gewone cellen minder gevoelig voor insuline en gaat de glucose voornamelijk dus nog de vetcellen in, waar het dan als vet opgeslagen wordt. Dit gebeurt zelfs bij een laag-calorisch dieet! Het is dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de alvleesklier “tot rust” komt en dat lukt met de acupunctuur.

De kosten zijn ongeveer € 3,- per dag, naast de acupunctuurbehandeling en de meting (waarbij ik de meting niet extra in rekening breng) eens in de twee weken. Deze acupunctuurconsulten kunnen gewoon gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekering. De kosten van het dieet verdien je terug doordat je twee maaltijden minder per dag hebt en geen tussendoortjes (dan is € 3,- snel terugverdiend).

Als gezonde zoetstof beveel ik Stevia aan. Dit is te verkrijgen via www.iherb.com. Zelf gebruik ik NuStevia White Stevia Powder van NuNaturals [ 12 oz (340 g)(NNS-00156) ] waarvoor ze minder dan € 16,- per pot rekenen en daar kan je maanden mee voort. Bij de eerste bestelling krijg je bovendien een korting van $ 5,- als je als “Referral code” YAJ481 invult. Deze heeft geen bijsmaak zoals de meeste Stevia (en bevat geen calorieën). Prijzen dd 22/11/2015.

Verdere informatie op www.biamed.nl