Homeopathie

Home
Homeopathie
Homeopathie is een geneeskunst welke gebaseerd is op het principe: ' Het gelijke met het gelijkende genezen'. Dit houdt in dat een stof welke bij een gezond persoon bepaalde klachten kan veroorzaken ook in staat is deze bij een zieke weg te nemen.

Homeopathische middelen zijn gepotentieerd hetgeen betekent dat de grondstoffen (o.a. plantaardig, dierlijk of mineraal) worden verdund en geschud. Hierdoor worden eventuele toxische effecten weggenomen en tegelijkertijd de geneeskrachtige werking versterkt.

Combinatie met andere geneesmiddelen is dan ook nooit een probleem (wél soms bij kruidengeneesmiddelen, wat dus beslist niet hetzelfde is als homeopathie!!!).

Er zijn verschillende vormen van homeopathie.
Over het algemeen werk ik met klassieke homeopathie hetgeen inhoudt dat geprobeerd wordt één middel (uit een paar duizend) te vinden dat precies bij de totale persoon past. Omdat dit niet altijd even gemakkelijk is maar ook zeker niet altijd nodig werk ik daarnaast ook wel met complexhomeopathie. Altijd probeer ik díe methode toe te passen die de meeste kans geeft op een goede maar ook zo snel mogelijke vermindering van de klachten. Tegelijkertijd kan dan geprobeerd worden dat éne passende middel te vinden. Als dat lukt, kan heel vaak de andere medicatie gestopt of verminderd worden.

Voor meer informatie zie:

Artsenvereniging voor Homeopathie VHAN.
Koninklijke Vereniging tot bevordering der Homeopathie in Nederland.
Site over homeopathie van de VHAN.