Nico van Amstel, Arts

Home
Ik ben getrouwd met Lia en we hebben drie zoons die inmiddels allemaal 'het huis uit zijn', maar allemaal in de buurt wonen.

Nadat ik via wat omwegen qua vooropleiding eerst m'n dienstplicht heb vervuld ben ik in 1985 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Amsterdam, maar een jaar eerder al als acupuncturist.

Tijdens mijn coassistentschappen heb ik dan ook een paar scripties geschreven over de toepassing van acupunctuur in de traumatologie (De Heel, Zaandam) en verloskunde & gynaecologie (AMC, Amsterdam). Dit in een periode dat er nog vreemd tegenaan gekeken werd in de 'reguliere' artsenwereld. Aanvankelijk heb ik de opleiding acupunctuur als ontspanning en uit nieuwsgierigheid gevolgd - maar omdat de resultaten boven verwachting bleken heb ik me daar nog verder in verdiept en heb ik in aansluiting tevens de homeopathie-opleiding voor artsen gevolgd welke ik in 1987 voltooid heb. Met deze combinatie blijken betere resultaten haalbaar te zijn. Jaarlijks volg ik meerdere na- en bijscholingen, zowel voor de acupunctuur als voor de homeopathie, maar natuurlijk ook regulier.
Ik ben begonnen met een praktijk aan huis in Amsterdam-Noord, waar we toen in verband met mijn studie nog woonden. In 1990 zijn we verhuisd naar ons eigen huis in Egmond aan den Hoef.
Ter begeleiding van het afvallen werk ik verder als gecertificeerd adviseur met de BIAmed-methode (zie BIAmed) en sinds 2003 ben ik tevens gecertificeerd als sportduikerarts - een opleiding die ik gevolgd heb als 'uitvloeisel' van één van mijn hobby's. Ook hiervoor volg ik vanzelfsprekend nascholingen.

Sinds medio november 2010 praktiseer ik ook op Texel. Alle oneven weken op woensdag ben ik aanwezig in Hotel Tesselhof,Kaapstraat 39, 1796 AE De Koog. Tegenover het hotel is een ruime parkeerplaats op eigen terrein van het hotel, waar u gebruik van kunt maken. Indien u vroeg bent kunt u plaatsnemen in de ruime serre bij de ingang van het hotel. Ik kom u daar dan afhalen. Indien u precies op tijd of wat aan de late kant bent kunt u beter direct doorlopen – bij de receptie kunnen ze u de weg wijzen.
Routebeschrijving: vanaf Den Burg neemt u de Pontweg naar De Koog. Deze gaat over in de Dorpsstraat. Als u niet verder rechtdoor kunt volgt u rechtsaf de Nikadel die na een aantal bochten overgaat in de Badweg. Hier neemt u de eerste weg links (de Ruijslaan) en dan weer de eerste weg links. Dit is de Kaapstraat waar u de ingang van het hotel aan uw rechterhand vindt.
Zowel in Egmond als op Texel ben ik bereikbaar via telefoonnummer 072-5069838. Dit nummer is op de dagen dat ik op Texel ben doorgeschakeld naar mijn mobiele telefoon. Afspraken via 072-5069838 of via Nico van Amstel.